Home » de prin online » Seriale » Introducere : Micul Erou

Micul Erou-
Micul Erou este un nou proiect al meu, este o poveste cu personaje fictive dar cu trăsături din viaţa de zi cu zi.

Este povestea unui puşti de 16 ani care se maturizează brusc într-o societate plină de ură şi lăcomie.
Puştiu, înspirat fiind din filme şi plin de ambiţie , îşi doreşte să schimbe lumea în care trăieşte.

Îşi imaginează că totul este ca în filme, îşi trage o „mască” pe cap şi începe să „facă” bine, doar că îşi dă repede seama că „binele” lui nu este mai presus de răul provocat de alţii.

Aşadar îşi schimbă percepţia răului, se angrenează în diverse anturaje şi sfere de influenţă pentru a-şi îndeplini misiunea.

Este anul 2000, Adi un copil încă ţinut în braţe de ai săi părinţi, dă nevinovat de viaţa de stradă. Face cunoştinţă cu câţiva băieţi din liceul, îi priveşte cu admiraţie şi respect, sunt rebelii şcolii.

Încet dar sigur, începe să se integreze în noua s-a gaşcă, îi place. Este privit cu teamă de restul elevilor, parcă deodată lumea este a lui. Fetele şuşotesc pe la colţ. Adi este ceva aparte, a devenit un mic şmecheraş de liceul însă spre deosebire de noii săi prieteni, el apără elevii mai slabi şi vorbeşte frumos cu cei din jur.

Nu trece mult timp că Adi începe să adune absenţe, era totuşi un copil model.

Părinţii îi sunt chemaţi la scoală în biroul directoarei, geaca îi miroase a tutun iar el duhneşte rău a alcool.

Adi are un sentiment de vină însă în tot acest timp el încă se gândeşte la noua s-a viaţă. Nu a avut niciodată părinţi restrictivi însă acum are un statut iar statul lui trebuie respectat.

Poartă un mare respect părinţilor, aşa că decide să treacă mai des pe la ore, însă noul anturaj face parte din el. Prezenţa la ore nu îi aduce neaparat mai multă linişte. Adi se bagă rapid în diverse belele.
Îl ştim cu toţii, îi place să apere elevii mai slabi, doar că de data aceasta s-a pus în faţa unui membru al altei găşti. L-a înfruntat pe Bursuc, un tip mult mai masiv decât Adi, cerea bani de protecţie celor lipsiţi de apărare.

A urmat doar un schimb de înjurături şi ameninţări, Bursuc dă să plece ameninţând însă Adi scoate la iveală o latură întunecată, o latură pe care nici el nu o cunoştea, o parte a lui incontrolabilă.
Pune mâna pe un scaun şi îl loveşte în cap pe Bursuc, Bursuc cade la podea, este inconştient însă Adi continuă să îl lovească. Adi tremură ca o frunză, colegii privesc aşa că încearcă să se controleze şi îşi păstrează imaginea de Bad boy.

Imediat este luat pe sus de paznicul şcolii, Adi dă explicaţii, minte. Minte că a fost atacat de Bursuc şi s-a apărat, colegii martori îi susţin povestea, probabil de frică ori din recunoştinţă că le-a luat cineva apărarea.

Adi scapă doar cu o mustrare, este prima abatere însă la poarta şcolii îl aşteptau prietenii lui Bursuc. Adi nu se panichează, în ochii săi era ceva malefic. Trece direct printre ei, tăcut, atent la orice detaliu. Nimeni nu zice nimic, se aşteptau să fugă, Adi nu a fugit, s-a dus să îi înfrunte.

Nimeni, dar absolut nimeni nu l-a atins, din uimire, de frică? Adi pleacă spre casă liniştit.

Pe drumul spre casă i se citea pe faţă satisfacţia. El se credea un erou pentru colegii săi, dar oare era unul?

A doua zi…..
Prietenii lui de gaşcă află ce a făcut, îl avertizează să aibă grijă dar totodată le-a câştigat respectul, erau şi alţii mai mari cu nume sonore printre prietenii lui, Adi intră rapid în vizorul lor. De acum era protejatul lor.

Elevii şuşoteau, alţii se fereau, Adi acum avea şi succes la fete, dar nu la cea dorită de el. Adi a devenit rapid vedeta şcolii. Acum nimeni nu se mai lua de nimeni, ştiau că Adi se va implica.

Era o zi de vară, Adi a rămas după ore cu prietenii, au mers în spatele unor blocuri şi au fumat ţigări ilegale, Adi începuse să fie ameţit, îi era rău însă nu trebuia să arate asta. Reuşeşte să se controleze, cel puţin aparent. El credea că a început să guste din experienţele vieţii, nu îşi dădea seama că noii săi prieteni au început să îi arate calea ce o doreau de la el.

Adi îşi revine puţin şi pleacă spre casă, avea 3 km de mers pe jos, destul timp cât să îşi revină, îşi spuse.
Sub influenţa drogului, Adi începe să aibă mustrări de conştiinţă însă îşi spune că asta va fi ultima oară.

Din gard în gard, vomând tot drumul, Adi ajunge până la bloc. Aici dă nas în nas cu Bursuc şi încă câţiva din gaşca lui, acest moment îl va schimba pe Adi.

Bursuc şi ai lui îl pun repede la pământ, asupra lui se năpusteşte o ploaie de pumni şi picioare, este ameţit din cauza lovitorulor dar şi a drogului. Cu o ultimă suflare pune mâna pe un pietroi şi dă în toate direcţiile, pentru câteva secunde ploaia de pumni se opreşte, apoi simte o căldură intensă la picior şi cade secerat.

Se trezeşte după 2 ore în camera de urgenţe, a pierdut mult sânge, a fost înjunghiat în picior. Poliţia este prezentă şi îi ia declaraţii, nu mai reţine nimic. Poliţistul de faţă îi explică acum că încă un puşti este în comă, este chiar puştiul care l-a înjunghiat, Adi a apucat să îl lovească după ce acesta a băgat cuţitul în el.

Pe patul de spital îşi vede mama în ceaţă, plângea. Săraca nu îşi putea explica ce se întâmplă, copilul ei cuminte a ajuns în numai câteva luni să aibă numai probleme.

Adi lăcrimează, îşi strânge din dinţi şi îşi jură în gând „Nu am să te mai las niciodată să plângi mamă!
Acum iese adevărata sete neagră a s-a, Adi nu se retrage cum ar fi dorit mama, Adi îşi propună să devină cel mai de temut puşţi din oraş, încât astfel de episoade să nu se mai întâmple.

Va urma…….

PS : Păreri? Vă place? Dacă şi tu cunoşt un Adi ca acesta sau îţi place ce am început, poţi să mă susţii dând share.

, , , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

  1. VASI le R spune:

    Foarte bine zis că „Adi acum avea şi succes la fete, dar nu la cea dorită de el.”. Destinul lui Adi e acum în mâinile tale. 🙂

  2. […] din google analytics aflu că cel mai citit articol (fără premiu :)) este Introducere : Micul Erou, datorită lipsei de comentarii nu ştiu exact ce să […]

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: