Home » Tech News » AKTA se împrumută la Banca Euro­peană pentru Reconstrucţie şi Dezvol­tare

După diversele zvonuri (ba chiar aveam și o sursă care spunea că s-a făcut tranzacția) că AKTA va fi vândută către UPC s-au epuizat, se pare că avem o nouă știre.
AKTA se împrumută de 10 milioane de euro pentru dezvoltare. Au un proiect de 28 de milioane de euro, se pare că restul de 18 vor veni de „acasă”.

Tranzacția AKTA – UPC a căzut în momentul în care UPC a oferit prea puțin, ei au oferit 100 de milioane iar AKTA a cerut 200 de milioane.

Era clar că nu se poate vine pe 100 de milioane ținând cont că grupul a înregistrat anul trecut afaceri de 199,48 mil. lei (44,9 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul precedent. Cea mai importantă companie din grup – Digital Cable Systems – a înregistrat anul trecut afaceri de 176,9 mil. lei (39,8 mil. euro), în creştere cu 5,6%, o pierdere netă de 9 mil. lei şi un număr mediu de 1.353 de angajaţi, cu 91 mai puţini decât cu un an în urmă. Afacerile celeilalte companii din grup – AKTA Telecom – au crescut în schimb cu 750%, de la 2,6 mil. lei în 2013 la 22,5 mil. lei anul trecut.

Deci dacă oamenii sunt pe creștere, de ce să vândă pe banii ăia către UPC în condițiile în care AKTA intră mereu pe piețe fără competitori mari cum ar fi RDS, Telekom sau UPC.

, , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: