Home » Tech News » Apple a intrat în război cu politicienii americani

apple_fbi-600x300
Nu știu dacă ați auzit știrea care spunea că Apple a refuzat să spargă telefonul unui terorist responsabil pentru atentatul din San Bernardino.

FBI a solicitat Apple să dezvolte un soft pentru a accesa informațiile din acel telefon însă Apple a refuzat. Acum politicienii americani sunt foarte vehemenți la adresa Apple și merg cot la cot cu FBI.

Deasemenea în California au început boicoturile la adresa Apple, câteva companii care foloseau flote de telefoane de la Apple au refuzat să mai colaboreze cu ei, tot datorită acestui refuz.

Apple se apără și spune că nu este vorba aici despre un caz sau un refuz pentru acest caz. Ei susțin ca dacă acum cedează și oferă aceste infromații, mâine guvernele le-ar putea cere acces în orice telefon, practic s-ar crea un precedent.

Principalul succes Apple este fix acestă siguranță oferită utilizatorilor săi, Apple nu își poate permite să piardăcel mai puternic argument al lor.

Politicienii susțin că nu vor ca Apple să procedeze la fel și în alte cazuri ci doar în acest caz. Dar probabil Apple știe mai bine, cel mai probabil au mai fost presați și în trecut cu alte cazuri.

„Under the Fourth Amendment, a search and seizure is reasonable if it has judicial authorization and probable cause,” he said. “In this instance, the order is not to put a backdoor in everyone’s cellphone. I would agree with Apple on that broad policy question. But on the question of unlocking this cellphone of a terrorist, we should enforce the court order and find out everyone that terrorist at San Bernardino talked to on the phone, texted with, emailed.”

Voi ce părere aveți? Are dreptate Apple? Ar trebui Apple să ofere acele informații?

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

 1. Rilă spune:

  Daca situatia era in Romania, ce dezbateri sau talk-show-uri? Venea propaganda Sistemului & Kovesi si ziceau de terorism. Livia Stanciu, care a afirmat ca e de partea procurorilor, i-ar fi impins pe Apple sa piarda (cam asta se intampla cand judecatorul tine partea). Cred ca erau serviciile in stare sa-l omoare pe Cook pentru asemenea lucru, daca era roman si situatia era in Romania.

  Intre timp… spiritul civic e putred in Galati, interlopii din Lupeni stau la masa cu jandarmii in timp ce bat salvamontiste, iar in Vaslui, fata e considerata vinovata fiindca a fost violata… Bine, nu mai zic de exemplele tale pe care le mai scrii aici…

 2. cKy spune:

  Păi noi avem o vorba veche ” mortul este de vină ” principiul ăsta se aplică peste tot la noi.

  Nu cred ca avem companii în România care să poată opune rezistență așa Cum face Apple acum.

 3. Divort Rapid spune:

  N-or mai putea sa il sparga si decat sa para prosti prefera sa se dea de ilegalisti 🙂 !

  • cKy spune:

   Păi Apple prin asta s-a consacrat, prin securitate, nu știu dacă FBI chiar nu ar putea sparge sistemul ci cred că dacă l-ar sparge ar da de alte chestii nasoale.

Lasă un comentariu

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: