Home » Galati - Stiri » Cât mai costă o centrală termică la gata?

Luna asta am început lucrările pentru montajul unei centrale termice, am început atât la mine cât și în apartamentul părinților.

Pot să spun că prețurile din Galați sunt cu mult mai mari față de cele din Iași, asta pentru că în Galați se exploatează problema apei calde pe care Marius Stan refuză să o rezolve.

Un cost total în Galați ajunge undeva la 8000-9000 Ron, adică avize, debranșări, calorifere, centrală, țevi și manoperă.
Mai exact o centrală de apartament cum mi-am luat eu m-a costat 3000 Ron, centrala + toate caloriferele și kit-ul complet.

Deci restul s-au dus pe avize și manoperă.

În Iași costul total ajunge undeva la 5000-6000 ron pentru că cererea este mare dar și competiția, în schimb acolo nimeni nu plânge că nu are apă caldă iar mare parte din blocuri sunt reabilitate termic.

Având apartament mic 68 mp2 cu 3 camere și este izolta complet, am decis să iau o centrală mică de 24KW. Asta după ce m-am sfătuit cu mai mulți specialiști care mi-au recomandat să nu iau ceva mai mare că nu merită.

Am luat ceva similar cu Ariston BIS 24KW

Sincer m-am grăbit să o pun acum din două motive:
1. Vreau să închiriez apartamentul și fără căldură și apă caldă nu aș avea șanse
2. Intră în vigoarea legea centralelor prin condensare care spune că dacă am deja centrală nu sunt obligat să o schimb decât după 10 ani sau când o crăpa.

Având deja centrală la Iași, diferența este enormă față de termoficarea clasică.
Costurile sunt mai mici pentru că apartamentul este bine izolat și căldura nu se pierde, iarna țin centrala pe 24 de grade și foarte , foarte rar pornește să restabilească temperatura.

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: