Home » Personal » Cauciucuri reșapate de la Kaufland?

Am mai scris despre cauciucurile reșapate din Kaufland.
Am scris și despre cele SH, am explicat aici pe blog cum se fac, de ce se fac și de ce nu le-aș recomanda niciodată.

Evident că au fost și păreri diferite de ale mele, evident că nimeni nu și-a argumentat părerea. Așa este pe internet, arunci un „ești prost” și este de ajuns să fii credibil.

Ieri eram prin Kaufland, au adus iar anvelope reșapate, așa că le-am studiat puțin.

Primul aspect „pozitiv” care mi-a sărit în ochi a fost prețul.

Dar cum am ceva ani de experiență în „piața” prețurilor, am zis să studiez puțin materialul.

cauciucuri-kaufland

Eu personal am constatat că trebuie să ai o dorință puternică de moarte, să te duci în stâlp, să faci o frână violentă și să rămâi fără anvelopa reșapată, altfel nu îmi imaginez cum ar putea cineva să circule în siguranță cu un astfel de cauciuc.

Am pus mâna pe striațiile anvelopei, am tras de „carnea lor”. Așa cauciuc moale eu nu am mai văzut, se modela în mână de parcă erau făcute din silicon. Îmi inchipuiam cât strat de cauciuc se duce la o frână violentă pe asfalt și ce rahat de aderență vor avea.

Dar încep să înțeleg puțin altfel fenomenul, încă de când făceam taximetrie, erau șoferi care cumpărau reșapate sau SH pentru simbolul acela de pe anvelopă.
Pe oameni nu îi interesa aderența, durata de viață a anvelopei, cât de uzate sunt, etc. Nu, le cumpărau stric să se ferească de amendă.

Ce dacă la o frână pe zăpadă mă duc 20 de metri sanie, când mă oprește Garcea să am semnul acolo să nu îmi dea 500 lei.

Reșpatele din Kaufland te costă 4*129 lei= 516 lei. Un set de 4 bun găsim pe la 200 lei bucata de aici. Este adevărat că sunt modele și mai ieftine față de cele reșapate, dar totusi te urci într-o cutie de peste o tonă încălțată cu ce îi pui tu.

Cei mai mulți ar spune „Perfect, 500 lei e mai mic ca 800 lei, deci câștig 300 lei” , nu e chiar așa. Chiar dacă nu ieși în afara orașului cu mașina să zici că rămâi în câmp în zăpadă, chiar dacă conduci doar în weekend, chiar dacă te gândești că ție nu ți se poate întâmpla.

Gândește-te că o simplă alunecare, o frână pișcată prea târziu, cea mai mică eroare pe zăpadă poate duce rapid la o avarie. Ai zice inițial că avariile sunt minore. Dacă ți-ai sparge bara, care ar fi costul de înlocuire sau remediere a ei? Dacă ți-ai pocni janta, cât te-ar costa una nouă?

Înainte de toate, gândește-te la viața ta și a celor din jur, apoi escaladează costurile riscurilor materiale și apoi alege cauciucurile mașinii tale.

Recomand cu tărie și verificarea bateriei auto înainte de a intra în iarnă, poți alege de aici

.

 

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

  1. Cristi spune:

    Se vede ca nu te pricepi!Eu folosesc asa ceva si am schimbat mai multe randuri de anvelope fara sa daram stalpul!Exista doua metode de reesapare ,la rece si la cald ,nemtii o fac la cald.Cauciucul e moale pentru ca e de iarna ,istetule ,mai dai sfaturi!!!!!!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: