Home » Cum te lasi de fumat » Ce irită cel mai mult un fumător

Fiind un fumător de peste 18 ani am învăţat tot mai mult ce nu trebuie să îi spui unui fumător.
Aparent fiecare om nefumător încearcă să dea sfaturi pertinente şi încearcă să facă fumătorul să renunţe la adicţie. În mod normal ar trebui să admirăm acţiunea nefumătorilor , dar nu o facem, de ce? Pentru că un nefumător nu ştie ce înseamnă să fumez iar sfaturilor lor sunt aberante.

E ca şi cum m-aş duce la un medic care nu a tratat niciodata o apendicită dar sper să mă vindece pe mine.

Unui fumător niciodată nu o să îi placă :

1. Dialogul cu un nefumător, nefumătorul mereu va avea argumente de genul „Viaţa e mai frumoasă” , căcat nu ai fumat niciodată, tot nefericit te văd, nu îmi poţi spune tu diferenţa.
2. Fumătorii mor mai repede, alcoolicii mor mai repede, geloşii mor mai repede, în concluzie tot ce nu este menit să susţină organismul ucide. Da fumătorii mor mai repede dar asta nu îi va face să se lase. Dacă mesajul acesta ţinea, astăzi nu mai fuma nimeni, rata fumătorilor este în creştere.
3. Fumătorii sunt penibili, miros urât şi ar trebui pedepsiţi. Adevărat dar asta irită, nu poţi spune fumătorului să nu mai fumeze că deranjează lumea, nu îi zice nimic şi se va simţi el.
4. Fumătorii vor face economii mai mare, dacă nu mai fumezi ai 500 ron în plus pe lună. Bă coi fumez de 18 ani şi garantez că am mai mulţi bani ca tine. Omul mereu va găsi un loc pentru acei bani. Fumătorii vor găsi beneficii în orice altceva dar nu în bani.

Ţin minte că ani la rând mama m-a frecat la cap cu texte „Mama lor de ţigări, de le-ar lua dracu odată, ce înţelegi prin ţigară?”

Băi mama nu ai reuşit nimic, anii de represiune nu m-au ajutat, faptul că îmi spuneai că ard banii, că sănătatea, că mirosul, nimic.

Fumătorul trebuie să fie lăsat în pace iar când el simte că este timpul, trebuie ajutat.
Cei mai mulţi nefumători au tendiţa rapidă să dea fraza „Ţi-am zis eu” , nu cois , când un fumător vrea să se lase ai două opţiuni:
1. Taci dracu şi vezi-ţi de plantaţie.
2. Te documentezi şi îl ajuţi cum trebuie.

Altă prostie des întâlnita este cea a oamenilor care apelează la gume cu nicotină sau ţigări electronice.
Bă nu te poţi lăsa de o adicţie în timp ce alimentezi adicţia. Tot văd un trend în aparatele alea de ţigări electronice. Cois am încercat, sunt nişte căcaturi care te îndeamnă tot mai des să doreşti o ţigară deoarece nu poate suplini adevărata ţigară.

Sunt doar o formă de manipulare psihică care te ajută să crezi că de fapt te-ai lăsat. Atunci de ce nu încerci în acelaşi sens psihic cartea asta? Pentru că eu de exemplu m-am lăsat şi mai ştiu câţiva.

Acum este momentul când va veni unu să zică „Mincinosule, încă fumezi!!!” da, încă fumez, din dobitocia mea, uite acum când scriu despre fumat îmi ar gingiile după o ţigară, ce fac? Nu mă abţin, mă duc şi trag o ţigară imediat cum termin acest articol.

De ce? Pentru că am învăţat că orice adicţie se tratează prin exerciţiul subconştientului iar cartea asta fix asta face.

Eu m-am lăsat şi 8 luni de zile au fost minunate, nu pot reproduce avantajele de a nu mai fuma pentru că mă simţeam atât de bine încât nu mă mai gândeam la nimic.

Starea de bine şi dispoziţia care ţi-o oferă lipsa nicotinei este nepreţuită.

Da dar vezi, tot te-ai apucat” Asta nu înseamnă că acea carte nu şi-a făcut datoria. E ca şi cum ai fi dependent de cocaină, un medic te ajută să treci de adicţie dar după câţiva ani la o petrecere plictisitoare te gândeşti să tragi 2-3 linii şi aşa te-ai apuca iar. Dorctorul nu a fost bun sau tu te-ai crezut prea zmeu?

Aşa că dragi nefumători, vă rugăm să vă ţineţi sfaturile pentru voi, ştim şi noi cât suntem de penibili şi că fumatul ne va ucide, şi totuşi nu ne-am lăsat.

Înainte de a fi ipocriţi, nu ar fi mai bine să vă documentaţi puţin şi apoi să daţi nişte sfaturi pertinente?

Sfaturile mele sunt pertinente şi tot ce am scris eu despre fumat pe acest blog am scris din postura unui fumător, din postura unui fost fumător şi apoi din postura unui actual fumător. Deci cam ştiu cu ce se mănâncă rahatul ăsta şi cât este de uşor dar ni se pare greu.

Din acest motiv, fără vreun beneficiu am să tot recomand cartea lui Allen Carr atât fumătorilor cât şi nefumătorilor.

Cartea poate fi cumparata de in format audio de aici sau mai ieftina, de citit de aici

Am închis emisia, mă voi lăsa iar de fumat, de data asta definitiv!!!

, , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

 1. ole spune:

  asa o curiozitate: daca te lasasesi si era asa de bine, de ce sa te reapuci dupa 8 luni?

 2. cKy spune:

  De prost , pentru ca dorința nu simțeam.
  Am explicat undeva pe blog ca aveam sentimentul ca nu mă mai pot apuca pentru ca începusem sa mă prostesc și îmi ziceam ” uite ba ca nu îmi revine dorinta” și am băgat mai multe, mai multe, pana am revenit la un pachet.

  • ole spune:

   the mind is a complicated thing….eu i-am luat sotului cartea lui Allen Carr, de 2 luni sta pe noptiera si efectiv cauta orice scuza ca sa nu se apuce sa o citeasca…mi-e greu sa inteleg de ce oamenii se tin cu dintii de chestiile astea distructive, de parca s-ar teme ca fara ele viata nu ar avea sens

   • cKy spune:

    Crede-Mă ca este greu. Eu știu persoane care au renunțat la jumătatea cărții, se panicau pe chestia ” ba eu chiar nu o sa mai fumez?”

    Eu am simțit asta, îmi ziceam ” ce dracu fac de mâine ? ” nu mă închipuiam fără țigară.

    Lui îi este frica, nici nu știe ca poate fuma cât citește și la final dacă nu are succes, va fuma mai departe, asta trebuie sa îi zici.

   • cKy spune:

    Sfat, citește tu cartea, te va învăța să îl ajuți.

 3. ole spune:

  ex-fumatoare mai exact.
  probabil de asta si ma inciuda taraganeala, pentru ca eu m-am lasat brusc si usor…cumva ma intreb de ce altii nu se lasa la fel de simplu..

  • cKy spune:

   Pentru ca nu este la fel de simplu pentru toată lumea, cum nu toți se pot lăsa de băutură.

   Tata s-a lăsat brusc, fostul socru la fel și probabil ca mai știm persoane.

   Altii cred în alte chestii și pentru eI alte lucruri au impact psihic.

   Eu am încercat prin voința, m-a dominat țigară. Orice făceam, mă gândeam ca nu pot. De câte ori ziceam gata, reveneam și îmi ziceam ” a nu săptămâna asta ca am x de făcut și am destul stres” , cartea mi-a arătat ca mă minteam singur.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: