Home » de prin online » Ce site-uri de recrutare mai folosiţi?

jobs
De câţiva ani tot folosesc diverse surse de recrutare. Am observat un lucru, nu în fiecare oraş este indicat să foloseşti aceleaşi metode.

De exemplu la Galaţi recrutam bine de pe forumurile locale, la Brăila merge treaba pe tocmai.ro, la Buzău din anunţuri la ziar, la Iaşi din orice iar în Oneşti anunţ pe posturile locale.

Recunoasc că până acum 3 luni tagetam un anumit sector de oameni şi niciodată nu reuşeam să recrutez nimic cum trebuie de pe marile site-uri gen eJobs, Bestjobs, etc. Acolo pur şi simplu oamenii dau click să vadă ce mai este prin piaţă. Problema lor este că sunt chemaţi la interviuri şi pentru că au deja un job, au impresia că îşi vor găsi în orice clipă un job în caz de necaz.

În fine, acum targetez un alt tip de oameni şi sursele mele vechi nu mai merg, merg pe acelaşi segment de angajaţi însă pe ce caut eu, pur şi simplu nu dă roade, deşi cv-uri se adună, nu sunt ce trebuie.

Aşa că mă întreb, voi de pe ce site-uri recrutaţi sau dacă sunteţi un om care caută un job, pe ce site-uri ţi-ai pune cv-ul?

În ce site ai cea mai mare încredere?

De exemplu compania la care lucrez are contract cu unul din marile site-uri şi are anunţ şi pe site-ul oficial al companiei însă eu mereu doresc mai mult şi pun şi eu în paralel anunţuri.

Acum eu ştiu că eJobs aduce cele mai multe cv-uri dar repet, cele mai multe sunt click-uri în van.
Pe parte de moldova, cea mai bună rată de cv-uri vs prezenţa la interviuri am avut pe tocmai.ro însă pe cât de multe au intrat pe atât de slabi erau candidaţii.

Acum fac o încercare şi pe OLX, nu există un mare flux dar măcar cv-urile sunt mai apropiate de profilul căutat de mine.

Presa locală rămâne o soluţie bună de recrutare, şi de aici vine multe cv-uri irelevante însă de cele mai multe ori ai de unde alege când alegi ziarul local cu cel mai mare tiraj.

Deci dacă eşti angajator sau îţi cauţi de muncă, la ce surse apelezi?

70% din candidaţii de pe marile site-uri sunt la fel de buni ca reclama asta:

cioburi, cioburi, job-uri nu contează, dăm click

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

  1. Marius Cucu spune:

    Nu am pus niciodată CV-ul până acum online și chiar nu m-a interesat. Până acum mi s-a propus și sunt deja la al 3 lea job.

  2. Alex Mihut spune:

    Am de pus CV-ul pe mai multe site-uri de la cele mai „mari” pana la cele mai necunoscute insa nici un telefon …se pare ca sunt un caz nefericit

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: