Home » Gadget's » Cum aleg un aparat de tuns barba

Folosesc de aproape doi ani de zile un aparat de tuns barba Remington MB320C și sunt foarte mulțumit.
remington
Are cap reglabil pentru barbă, se poate folosi lejer și la tunsul corporal, are cap pentru perciuni sau suprafețe înguste.

Când zic că îmi tund barba să nu se înțeleagă că port o barbă mare, nu. Port o barbă mică, de contur. Practic după ce o tund arată cam ca o barbă rasă cu bic-ul după două zile. Atât de scurt poate lua aparatul meu.

Însă, după atâția ani (am zis eu 2 ani dar cred că are mai mult) a cam obosit. Dacă înainte mă ținea o încărcare cam 3-4 runde de tuns, astăzi a ajuns la 1 încărcare vs 1 tuns.

Nu am ce să îi reproșez, încă funcționează, doar că textul de mai sus a dat naștere acestui articol. Mă gândesc să îmi cumpăr încă una fix la fel sau să încerc și alt aparat.

vezi oferta completa
De ce ținem cont când cumpărăm un aparat de tuns barba?

În primul rând ne uităm la paleta de dinți a aparatului. Ne interesează materialul din care sunt făcuți, să nu se oxideze, să reziste la tunsori încât să nu se tocească dinții, nu știu cum ar putea fi ascuțiți ulterior. Cred că este al treilea aparat pe care îl aleg cu lame din ceramică. Cele din metal…oricât de inoxidabile ar fi, tot ruginesc!
Atenție, sunt multe modele de aparete care au funcție de auto-ascuțire, alegeți neaprat un astfel de model.

Capetele reglabile, cele mai multe au „grătare” separate pe mărimi, eu prefer mereu un aparat cu reglaj din buton și un singur cap. Astfel mă feresc de tot felul de accesorii pe care le pierd sau uit pe unde le-am pus, nu îmi este incomod tunsul căutând alte capete.
Cât mai multe trepte reglabile, cu siguranță îl vei folosi și corporal, în special la părul de pe ceafă care crește înaintea celui capilar.

Funcții, bine e un aparat de tuns barba și nu vrem să ne facă cafeaua. Dar este obligatoriu să aibă lamă mică pentru perciuni, aș adăuga aici și cap pentru părul din nas doar că tot ce am folosit au fost ineficiente. Practic nu agățau nimic, doar îmi masau nările.

Design, da cu siguranță da. Mă interesează să am manevrabilitate, să fie ușor, să nu simt prea mult vibrațiile pe față, să nu facă prea mult zgomot.
Aparatul să aibă un model bine conturat pentru mână, cauciucat pentru a împiedica alunecarea, închis bine pentru a nu intra apă.

Cam tot ce am scris eu mai sus că îmi doresc de la un aparat, are deja modelul meu de Remington însă vreau să aud și părerea voastră.
Ce aparat folosiți și cum își face treaba?

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: