Home » de prin online » Cum sa devii un blogger bun!

Nu am sa ma apuc sa scriu retete miraculoase care sa te duca pe culmile trafic.ro sau cum sa te umpli de bani, nu am sa fac asta pentru ca nici eu nu stiu reteta.

Dar pentru ca de prin 2009 m-am apucat si eu de scris prin online-ul asta, cred ca pot lansa cateva sugestii.
Indiferent ca am pierdut arhive, ca am avut pauze in activitate, faptul ca m-am pus si in postura de cititor dar si in cea de „scriitor” , cred ca pot da cateva sfaturi.

Cel mai important este sa fii original. Nu te incurca sa emiti idei ce nu iti apartin, sa nu crezi ca daca valmasesti ceva citit la altul, cititorul tau va crede ca e ideia ta, va da si de sursa principala si te va parasi.
Nu te gandi la bani, nu! Pentru ca ai sa ajungi sa faci „recenzii” la produse de pe eMag fara sa le fi vazut vreodata in viata ta, recenzii mincinoase si fara folos. (e plin internetul de IT-isti)
Sa nu crezi ca daca il injuri pe Zoso sau pe oricare detine ceva trafic, ai sa faci banana mare (am vazut ca e o moda), ala isi vede de treaba mai departe iar tu risti ca acel trafic pe care sperai sa il furi de la el sa se intoarca impotriva ta , sa te muiasca fix cititorii lui.
Desi toti avem scapari gramaticale, nu fa un obicei din asta.Nu veni cu argumente ca „e blogul meu, skriu kum vreau daten plm”..ai sa te scurgi singur!
Daca ai citit ceva ce ai vrea sa imparti cu cititorii tai, scrie, argumenteaza, zi ce ti-a placut si da si sursa.
Ca orice blogger mic, ai sa dai zilnic click pe stats sa vezi ce trafic mai ai. Preocuparea ta este sa aduni o mana de „fideli” cu un continut original iar traficul va veni de la sine.

Sa spunem ca ai „crescut” si mirosul de bani trece si pe la tine, nu pune botul la tot ce se ofera, cere un sfat.
Cand a venit la mine primul cu bani, in secunda doi l-am pus in stand-by si l-am abordat pe zoso pe messenger pentru a ma sfatui. Deci cere un sfat ca poate nu te evaluiezi corect, chiar daca tendinta este sa accepti orice ca deh „Baaa fac bani din blog”.
Am ajuns intentionat la situatia financiara pentru ca tocmai am citit la Arhi despre linguseala bloggerilor din romania.
Daca esti bun si placi, companiile vor veni la tine fara sa falsezi, poate chiar asta te va propulsa!

, , , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: