Home » Personal » Cum scapi de abuzurile Poliţiei Rutiere


Ascultam acum la radio cum mai mulţi şoferi se plângeau de abuzurile poliţiei rutiere, eu personal am fost surprins ca în 2015 şoferii să nu îşi cunoască drepturile şi să se transforme în victime.

În primul rând poliţia rutiera abuzează de frica şoferilor. 90% din şoferi nu depun contestaţii deoarece :
1. Cred că au nevoie de avocat şi onorariul este mare
2. Lejeritate
3. Nu cunosc legile
4. Se lasă intimidaţi de agenţii de poliţie
5. Nici ei nu ştiu.

În primul rând dacă nu este accident cu victime nu ai nevoie de avocat, dar o să vorbesc de cazurile radar, prioritate la pietoni etc. Apoi de ce eşti atât de lejer când îţi face poliţistul japcă şi tu poţi acţiona legal? Eu dacă îţi fur 10 lei din buzunar îmi dai în cap, dar poliţistului îi permiţi să te ardă. Dacă nu îţi cunoşti drepturile şi codul rutier, nu ştiu ce cauţi pe stradă, nu trebuie să ştii legi ci trebuie să sţii când ai dreptate sau nu. Politiştii încearcă mereu să te intimideze când le arăţi că ştii ceva, ba chiar rând ironic, asta până când suni la 112 „Bună ziua, un logan cu numere MAI îmi fură actele”…cazul meu.

O contestaţie te costă maxim 35 de lei, taxă timbru, certificatul de grefă, etc.
Ce trebuie să ştii din capul locului, cea mai importantă chestie din contestaţie este plângerea ta şi cerinţele tale.

Îţi ia permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni, tu ştii că nu a călcat nimeni trecerea şi ai dreptate. Ceri proba video, dar ceri că dacă nu ceri instanţa nu cere ci se bazează doar pe alte aspecte din plângere. Ceri proba video, certificat omologare aparat, certificat operator aparat şi certificat metrologic, poţi contesta inclusiv maşina poliţiei sau dacă maşina nu este inscripţionată şi proprietate MAI.

Acum câteva zile eram acasă şi făceam curat, am dat de procesele verbale şi de dosarele de instanţă. Am 10 ani de permis, l-am pierdut de 2 ori. Odată eram tânăr şi mi l-au luat pe nedrept dar nu ştiam ce să fac, a doua oară prin abuz al poliţiei de secţie iar respectivii s-au ales cu plângere penală. Eu însă am pierdut permisul din cauza job-ului că nu m-am putut prezenta la cele mai importante infăţişări, practic nu am putut fi acolo să contracarez juristul poliţiei.
Din 14 procese am 13 câştigate, 11 sunt fix pe prostia lor fără să mă strofoc, adevarat că am reacţionat deoarece ştiam că am dreptate în mare parte din cazuri, dar au fost şi pv-uri în care ei m-au amendat azi dar au pus data lunii următoare, unul m-a amendat pe str năruja dar el a scris milcov, în drum spre Bucureşti m-a luat radarul într-un sat şi m-a oprit o maşină rurală la 20 km distanţă, comunicând prin staţie viteza, i-am spus clar că fac un abuz şi că dumnealui face un pv pe baza unei afirmaţii, fără ca el să constate viteza mea reală.
Eram parcat pe trecerea de pietoni să îmi iau ţigări, erau de la secţie, mi-au cerut actele şi nu ştiau dacă trebuie să îmi dea amendă, dacă se ia permisul sau ce amendă să îmi dea. M-a bufnit râsul pentru că m-au încadrat pe un articol (îmi scapă articolul ) ca şi cum aş fi circulat cu căruţa pe drumurile publice.

Poliţia este obligată să prezinte instanţei tot ce cereţi, trebuie să cereţi tot ce am zis mai sus, traseu de serviciu, să nu fie lângă fire de înaltă tensiune, etc.
Nu mai trăiţi cu impresia că dacă este cuvântul vostru împotriva cuvântului lor, ei câştigă. Fals, instanţa te pune favorit din postura de parte vătămată.

M-a luat radarul cu 113 km în localitate, aveam detector pe bord şi a pornit direct în treptele superioare, mi-am dat seama că erau la japcă. Nu aş fi zis nimic dacă totul decurgea normal, aş fi predat permisul.

Însă maşina era înscripţionată taxi, poliţistul mi-a sărit în faţă, japcă pe radar, mi-au vorbit urât, am cerut să se legitimeze şi au râs de mine.

Am depus contestaţie doar pe aceste aspecte de abuz dar am cerut în instanţă proba video, verificare metrologică, omologarea aparatului radar, atestat operator radar, traseul maşinii dacă aveau în fişa zile acea locaţie, cam tot ce am zis eu mai sus. În instanţă am recunoscut şi că aveam viteză dar nu cred că 113, poate 70 km.

Bun, din proba video reieşea că aveam 113 km însă avea un T pe imagine, acel T vine de la TEST şi nu TARGET cum vor spune domnii rutieri. Adică acel aparat abia a fost pornit şi nu a fost încă calibrat.

Apoi am aflat cu stupoare că maşina nu era MAI, că aparatul radar avea certificatul de omologare expirat, că cei doi agenţi nu aveau atestate de operatori (ca şi cum gicuţă de pe stradă stă cu radarul).

Instaţa a dat timp două termene poliţiei să aducă acele probe, nu le-au adus aşa că mi-au dat câştig de cauză cu plată bonurilor de benzină Galaţi-Brăila unde mă judecam. Apropo, cereţi aceste despăgubiri de la început că la final nu se mai poate, te pune să faci altă plângere. Eu le-am trecut în prima plângere iar judecătorul a admis toată plângerea.
Din ce ştiu, faptul că am penalizat instituţia prin obligaţia de a-mi plăti costurile, agentul respectiv a suferit şi o penalizare.

O contestaţie pe abuz se poate face în zeci de cazuri, dacă te opreşte poliţia de secţie şi te pun să mergi după ei la secţie că nu au dovadă, pv, etc. Pui mâna pe telefon , suni la 112 şi ceri un echipaj rutier, ba mai şi spui „Domnii ăştia cred că miros a alcool.

Ai cameră auto? Foloseşte-o, a abuzat? Nu îi arăta, îi spui că nu faci doar contestaţie că îl doare în cur, faci şi plângere penală pentru abuz în serviciu că atunci îl loveşti pe el.

După noul cod de procedură penală, orice probă video ce se poate folosi în beneficiul tău, este admisă ca probă.

Nu există camere video şi e cuvântul tău împotriva cuvântului lor? Ba mai mult , au pus şi un martor imaginar?
Ok, fă plângere împotriva poliţistului dar şi împotriva martorului. Îl forţezi pe martor să spună adevărul, adică faptul că l-a presat poliţistul.

Ai semnat procesul verbal şi nici nu ai trecut nimic la obiecţiuni? Şi ce? Poliţistul era foarte agresiv, chiar m-a bruscat de două ori, mi-a fost frică , am vrut să semnez să scap de el apoi acasă am realizat că sunt fraier şi dacă mai acceptăm astfel de practici, ei vor continua. Din această cauză am semnat domnul judecător.

Pe scrut, ai procesul verbal în faţă. Analizează-l bine, are data corectă? Are ora corectă? Adresele corecte? Este poliţistul care întocmeşte pv-ul şi poliţist constatator? (asta în cazurile în care te ia un radar şi te opreşte altul) . Au documente? Au toate actele în regulă? Astea nu sunt obligaţi să ţi le arate ţie, dar înstanţei da!
Ai probă video? Ok foloseşte-o. Cineva zicea că poliţistul i-a şterg filmuleţul din cameră şi că el avea dreptate la o trecere de pietoni, aşa şi? Cere proba video de pe aparatul lor, că tot e aparat abilitat.

Sa va mai zic una, camerele radar fixe, exista un site care spune ce camere sunt omologate radar si ce camere doar inregistreaza viteza si de fapt sunt pentru monitorizare trafic, insa baietii trimit amenzi pe baza lor. Un proces cu o astfel de camera am castigat prin Ialomita, nu mai retin satul.

Faptul că ei pot avea dreptate dar pentru că nu sunt în regulă cu actele în 90% din cazuri nu îţi dă dreptul să conduci imprudent, să transformi străzile în măcelarie.

Când ştii că ai comis-o asta e, când sunt abuzuri, atunci reacţionează!!!

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

 1. Nicu spune:

  Salut,
  Te rog specifica ce articol spune ca poti folosi proba video daca e in favoarea ta. Din cate stiu ramane la alegerea judecatorului. Daca ai atatea dosare, poti enumera cateva numere de dosare? Nu vreau sa fiu Iuda, dar incerc sa ma pregatesc pt eventuale abuzuri, noul serviciu presupunand multe drumuri prin tara.

  • cKy spune:

   Pot enumera când ajung în Galați, am păstrat totul. De la plângeri la poze, pv, etc.
   nu înțelege ca am dosare în care sunt ipocrit, am făcut contestații atunci când știam ca agenții au abuzat sau au greșit.

   Ultimul e și cu o plângere penală Împotriva a doi agenți de secție.

   Nu știu dacă poți caută pe calculatoarele din tribunal după nume, dacă merge….îmi poți vedea toate contestațiile acolo.

 2. cKy spune:

  Și revin:
  Art. 129 alin. 4 Cod pr. civ.
  Judecătorii au îndatorirea să stăruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greşeală privind aflarea adevărului în cauză, pe baza stabilirii faptelor şi prin aplicarea corectă a legii, în scopul pronunţării unei hotărâri temeinice şi legale. Dacă probele propuse nu sunt îndestulătoare pentru lămurirea în întregime a procesului, instanţa va dispune ca părţile să completeze probele. De asemenea, judecătorul poate, din oficiu, să pună în discuţia părţilor necesitatea administrării altor probe, pe care le poate ordona chiar dacă părţile se împotrivesc.

  Apoi legea spune ca dacă nu ai încălcat legea pentru a obține acele probe, ele sunt admise.

  Mai exact, unu fura o mașină născut Peco , politia cere proba video fără mandat, învinuiți poate contesta proba video iar aceasta nu va fi admisă.

  Mai sunt și alte zeci de articole care susțin proba video, în penal a fost mereu acceptat, în civil a intrat în vigoare prin 2013 dacă nu mă înșel.

  Însă repet, am zis și în articol, dacă nu ceri când formulezi plângerea sau când judecătorul te întreabă ” alte cereri pe lângă înscrisuri? ” nu se vor autoservire.

 3. irina.nogai spune:

  Va rog sa ma informati si pe mine,ce se intampla cu radarul pozitionat chiar sub stalpii electrici si sub fire de inalta tensiune! Asta deoarece ieri ,sambata, in jurul orei 18.30, intr-o margine a Toplitei, Hg, m-a oprit un echipaj cu radar pozitionat dupa o curba in panta,imediat sub stalpul electric. Pt ca la mentiuni mi-am permis sa notez pozitia masinii MAI si faptul ca mi-a dat senzatia ca fac panda, m-au pus sa le arat trusa medicala,triunghiurile,extinctorul! Mentionez ca ma intorceam dinconcediu si aveam portbagajul plin si asezat neglijent! Am trait umilinta maxima sa-mi vada aia papucii insirati pe langa masina, funia de ceapa si murele pe care tocmai le cumparasem, si totul insirat pe drum european, in zona neexistand macar un trotuar! Evident m-au amendat si pt trusa medica expirata! Asta doar pt ca am afirmat ca nu fac intelegeri cu mine! Incepusera cu ,,n-am vrea sa va stricam weekendul,concediul….alea,alea! Aveam ,dupa spusele lor, 74 km/ ora in localitate…si cred ca inca era localitate , desi in stanga mea era o parcare sau garaj de tiruri ,iar in dreapta loc viran!

  • cKy spune:

   Sunt mai multe de spus.
   În primul rand ar conta dacă avea radar de tip vechi sau nou.

   Apoi aparatul nu trebuie sa fie amplasat în apropierea unui stalp de inalta tensiune gen antena Radio, telefonie mobila. La acei stâlpi se face referire nu la acei stâlpi obișnuiți
   Puteați cere omologarea aparatului și atestatul de operator radar a polițistului constatator. Dacă cel care a completat pv-ul nu avea atestat, atunci puteați face contestație.

   Ar fi bine sa intrati pe google earth și sa vedeți pe harta dacă încă mai erați în localitate, dacă nu, puteți face contestație cerând proba video.

 4. Barbu spune:

  Salut, ai depus cumva și plangeri penale? Dacă da, care au fost costurile și procedura?

  Am să fiu foarte recunoscător

 5. Cristi spune:

  Salut, azi am fost abuzat la drumul mare de un agent care nici macar nu era imbracat in politia rutiera, asta nu ar fi problemă dar să iti ia carnetul pe o inventie este INCREDIBIL. Pur și simplu ma aflam într-o dubită în fata unui sens giratoriu gol fara nici o masina, exact la intrarea in sens din partea stangă se apropia de sens o alta masina, cand am ajuns eu aproape de mij sensului a intrat si el in sens ajungând chiar in spatele meu, eu mergand cu prima viteza din cauza masini era normal ca acel bolid venind cu viteza sa ajunga in spatele meu, pe motivul asta mi–a fost lu-at permisul ca nu am acordat prioritate ( dar cui ? ma intreb eu ) chiar vreau sa am si proba videeo pentru ca va fi ceva extraordinar ” neacordarea de prioritate vântului, te rog ce pot face si ve ar trebui sa scriu la contestatia in instanta, nu pot accepta asa ceva este strigator la cer

  • cKy spune:

   Salut. va trebui să cauți articolul pe care esti sancționat si apoi legile pentru neacordarea de prioritate, găsești legislația si de acolo pornești plângerea. Evident ca soliciti proba video si povestești totul cu lux de amănunte, ca de fapt tu esti primul intrat în sens si chiar cu mult, mult înaintea altora. Soliciti proba video, spui ca nu ai mai avut antecedente, etc.

 6. Tibi spune:

  Salut! Sunt din București, aici vin toți, din toate ramurile inclusiv poliție. Mulți dezvolta frustrări aiurea, în cazul meu, probabil pentru ca sunt pfa taxi.
  Din ce am mai citit pe net sau discuții cu alte persoane, înțelesesem ca ar cam fi ilegal sa oprești la control un taxi, aflat în trafic cu client în mașină, aparat pornit, dat jos din taxi clienta pe motiv „control de rutina, luați alt taxiu”, eu stationand la semafor la lumina roșie, deci nu incalcasem nici.o regula pentru ai da motiv sa ma tragă pe dreapta. Ulterior a găsit RCA expirat, amenda 4000 lei+plăcute înmatriculare suspendate 30 zile, acum de sărbători…
  Ce mi s.a părut dubios este modul în care mi.au fost cerute actele, mai exact a început cu polița RCA apoi restul de acte. Alte ciudățenii, tânărul polițist se afla singur în MCV, l.am văzut când îmi fotografia PV cu telefonul și îl trimitea cuiva!!!
  Nu mi se pare normal și tocmai legal nici fotografiatul
  Nici faptul ca era singur în MCV
  Nici ca am fost oprit fără.motiv, aici pot completa cu faptul ca el venea din alt sens către mine, ba chiar trecuse dar a frânat, a întors autospeciala în intersecție, eu așteptând la culoarea roșie a semaforului din interesectie și privind cu clienta cum se chinuia sa intoarca MCV. ul în intersecție lovind cu coltul din dreapta fata al mașinii un maldăr de zăpadă înghețată, și.a oprit MCV.ul în fața mea de.a curmezișul, a pornit girofar și sirenă spunând sa.l urmez. Deci nu gresisem cu absolut nimic pentru ai da motiv!!
  Apoi, au venit 5 sau 6 VW Polo cu polițiști, parca eram cel mai mare infractor. Colegii lui s.au pus pe oprit mașini, pentru a crea impresia de filtru, misiune plm…cand a terminat PV.ul de scris, deja majoritatea polițiștilor plecaseră. Ce am mai remarcat la ei, TOȚI, dar absolut toți erau 2 în mașini, asta fiind singur și toți erau tineri de abia ieșiți de pe băncile scolii.
  Ceea ce mi s.a întâmplat suna a vânătoare, pont etc. ..
  Nu vreau sa o las asa pentru ca ăștia oricum nu sunt adevărați polițiști rutieri, mulți sunt copii de polițiști întrați cu relații, dar fără a avea înclinații pentru respectarea regulilor de circulație, iar cu trecerea timpului vor apară și aplica doar o lege a lor care nu exista în constituția romana. Deci, amenda am plătit-o, amenzile mai exact. Asta e am uitat de vize, însă cum a procedat mi se pare incalificabil, omul asta nu ar trebui să facă parte din politie. Clar!
  Ce părere ai? Am fost sfătuit sa stau cuminte și sa nu fac nimic!!!

  • cKy spune:

   Salut, am făcut taximetrie 5 ani si mai retin câteva ceva, daca mai este codul penal la fel.
   Au dreptul să facă control de rutină oricand, nu au dreptul să coboare clientul din masina decat dupa constatarea unei nereguli, în cazul tau inteleg ca s-a intamplat inainte de constatarea rca. Dacă a întors masina după tine, eu zic ca ceva a vazut. Nu are importanta ca era singur, poate fi pe misiune de monitorizare trafic, important e ca tot el sa fie agentul constatator de pe pv. Eu iti zic sa stai cuminte pentru ca sunt multe aspecte pe care nu le poti dovedi, nu e radar, deci nu ai ce probe sa soliciti, mai mult, s-a demonstrat ca aveai rca expirat.

   Dacă primul document cerut a fost rca, exista posibilitatea ca politia sa aiba o informație de genul ” 5000 polițe expirate in sectorul x” astfel ca se fac genul acesta de controale.
   PS: nu sunt copii de polițiști, în Iasi e la fel. Poliția rutieră se confruntă cu un deficit enorm de personal si aduc tinerii direct. Dacă înainte veneau doar ofiterii in orase si mai ales la rutieră, acum datorita deficitului iau si subofiteri

  • cKy spune:

   ps: îndemnul sa stai cuminte e pt ca nu prea ai mijloace probatorii, chiar si daca ai avea filmuleț, ce sa contesti? ca te-a oprit la un control si te-a gasit fără rca? iti va spune „bravo lui”. Apoi, pe noul cod, daca contesti si pierzi, iti dublează suspendarea

 7. Tibi spune:

  Nu prea mai au voie sa oprească asa după capul lor auto fără motiv, cu atât mai puțin taxiu aflat în exercițiu funcțiunii, mai ales ca nu am încălcat nici.o regula de circulație. Pe mine nu ma interesează câtuși de puțin sa contest amenzile, deja sunt plătite, asta e, am uitat, oricum trebuiau plătite. Important este modul, cât despre camere cred ca glumești, e plin orașul de asa ceva. În fine, poate nu trebuia sa deschid subiectul pe aici…

  • cKy spune:

   Nu mi-o lua in nume de rau, eu vreau sa te ajut, nu apar poliția. Camerele de trafic nu ti le da nimeni, doar daca e ceva accident, furt, etc si ajuta o anchetă. Nu trebuie să încălzi vreo regula, daca un agent de poliție observă sau i se pare ceva suspect asupra unui participant la trafic, îl poate opri. Nu pot opri masini de capul lor când nu au misiune specifică pe ordinea de zi. Dacă pe ordinea de zi figurează o astfel de acțiune, pot opri orice.

 8. Jimmy spune:

  Salut, în 04 01 2019 am fost urmărit de o autospeciala neinscriptionata a politiei( un VW passat) cu radar de la ieșirea dintr-o localitate aflată pe un drum european până în localitatea următoare, distanța dintre localități fiind de 4-5 km, timp în care eu am depășit constant viteza de 100km/h( 102-103 conform spuselor agentului de politie) la intrarea în localitate am redus viteza( ei continuînd sa mențină o distanță mică față de mine) am fost lăsat să depășesc 100km/h în localitate după care au pornit girofarurile că sa mă oprească…intebare: este abuz din partea agenților de poliție sau nu? Multumesc!

  • cKy spune:

   Salut, nu este abuz, chiar daca ai impresia ca au stat pe tine, cam asta e scopul lor sa zic asa. Probabil au stat dupa tine pentru ca te-au vazut ca accelerezi constant, au asteptat sa te si prinda.
   Nu prea poti proba un abuz, nu e ok ca te-au pandit sa te prinda, dar nici nu ai cale de atac in speta asta.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: