Home » Personal » Blog » Cum și de unde cumperi asigurarea RCA ?

auto-accident-680x365
Nu este nimic nou pentru nimeni polița RCA, știm toți la ce servește, știm că este obligatorie.

Însa am observat că nu prea știm să cumpărăm și nici de unde să cumpărăm.

Acum o lună de zile vorbeam cu un amic care cumpărase dintr-un peco, dăduse cu 300 lei mai mult față de cât văzusem eu aici și nu înțelegeam de ce.

Apoi mi-am adus aminte că o pățisem și eu, doar că nu m-am ars pentru că nu aveam banii ăia la mine.
În urmă cu câțiva ani mi-am făcut simularea pentru polița RCA tot într-un peco (de fapt același peco), tipul de acolo nu îmi găsea clasa de Bonu Malus, toate platformele mă arătau cu 0.

De atunci am ales să îmi fac online, pentru că pot cerceta oferte, unele site-uri mai au și reduceri câteodată și astfel ajungi să cumperi RCA mai ieftin față de prețul pieței.

Însă motivul real pentru care am ales să cumpăr online este update-ul de știri.
Mereu caut întâi să văd în ce stare se mai află societatea la care vreau să fac RCA, știu că pe mulți nu îi interesează că ăștia de la Carpatica nu prea fac plățile sau ASTRA a falimentat, dar sunt neinteresați pe pielea lor.

Nu doresc să am incident iar păgubitul să mă dea în judecată iar apoi eu să mă lupt cu asiguratorul pentru a-mi lua banii.
Nu doresc ca păgubitul din vina mea să sufere luni de zile prin service-uri pentru că eu m-am zgârcit la 30 de lei și nu am ales o firmă mai serioasă.

RCA
De exemplu Carpatica se află acum în atenția ASF și dorește să se facă nevăzută din piață, la câte procese are pe rol, e normal să moară.

Sunt site-uri care îți arată câte plângeri au înregistrat societățile, ce capital au și te atenționează dacă sunt probleme.

Eu am ales și anul acesta eMag, pentru că livrează rapid, pentru că am cu cine vorbi în caz de eroare și pentru că îmi trimit pe email imediat factura, asigurarea ca exemplu pentru a verifica datele și câteva informații importante.

O informație importantă este cea de mai jos. Am văzut diverși oameni care fac asigurare RCA pe numele părinților pentru a fi mai ieftină, diverși care conduc soț și soție mașina dar polița este doar pe unul din ei. De ani de zile tot spun că asiguratorul te poate refuza dacă mașina nu a fost condusă de către cel asigurat atunci când s-a produs evenimentul, dar oamenii tot la fel procedează.

LE : Mi-a fost atrasă atenția că diferența între un RCA pe numele unuia sub 30 de ani și cea pe numele părinților este mult mai mare. Da, este. Asta pentru că ani de zile utilizatorul merge pe cu RCA-ul pe un alt nume și nu adună Bonus Malus. Calculul a fost făcut pe mine, individ care am plătit și 1600 pe an, individ căruia treptat polița i s-a micșorat datorită BM.

Pentru 200 de lei câștig când fac polița RCA pe numele părinților, s-ar putea să ajungă să facă toata mașina păgubitului cu bani din buzunar, pentru că :

vezi oferta completa

Excluderi:

2. Prejudiciile produse bunurilor apartinand conducatorului vehiculului raspunzator de producerea accidentului, precum
si cele produse ca urmare a vatamarii corporale sau decesului acestuia, indiferent cine solicita aceste despagubiri;
3. Urmatoarele situatii:
a) prejudiciile au fost produse bunurilor apartinand persoanelor fizice sau persoanelor juridice, daca au fost provocate
de un vehicul asigurat RCA, aflat in proprietatea sau utilizat de aceeasi persoana fizica sau juridica si care este condus
de un prepus al aceleiasi persoane juridice ori de o alta persoana pentru care raspunde persoana fizica sau persoana
juridica;
b) bunul avariat si vehiculul asigurat fac parte din patrimoniul comun al sotilor;
c) bunul avariat este utilizat de proprietarul vehiculului asigurat, care a produs dauna;

, , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

 1. Alex u. spune:

  Diferenta intre asigurarea pe numele meu si numele unei persoane mai in varsta este de 2.000 lei, nu 200, pentru o masina care nu valoreaza mai mult de 15.000 lei( 1.8 din 2006). Iar printr-un contract de comodat, am rezolvat si ceea ce spui tu, ca asiguratorul nu ofera despagubiri in cazul in care este alt sofer.

  • cKy spune:

   Eu am făcut calculul în numele meu, asta pentru că și eu am plătit asigurări foarte scumpe. Odată cu timpul am adunat BM și automat mi-a scăzut asigurarea.
   Dacă alegi să mergi pe alt nume ani de zile, atunci când vei face pe numele tău, e ca și cum faci pentru prima dată și o vei lua de la 0, nu vei urca niciodată clasa BM.

   Cât despre contractul de Comodat, nu găsesc link către legea în vigoare dar cred că ajută și asta

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: