Home » Tutoriale » Cum verifici un telefon Samsung când îl cumperi SH?

telefon SH
Piața Second-Hand din România este una foarte prosperă, citeam pe internet că 60% din români cumpără terminale SH de pe internet. Este și normal, prețul de achiziție fiind cu mult mai mic.

O mare parte din oameni merg cu vânzătorul la un service autorizat pentru teste, acolo poți să dai lejer 50 de lei pentru niște teste pe care le poți face și singur.

Primul pas este să verifici IMEI-ul, sunt site-uri specializate care îți spun dacă acel IMEI aparține unui telefon Samsung original sau nu, deasemenea poți verifica IMEI-ul pentru a afla dacă telefonul a fost furat.

Telefonul nu trebuie să fie blocat în cloudul Google, sunt băieți care știu să reseteze telefoanele dar este de preferat ca atunci când individul vrea să îți vândă un telefon, să nu fie blocat pe o adresă de email google.

Un alt test foarte util este cel al sensorilor, tastând *#0*# intri în meniul de senzori a telefonului.

Aici afli dacă ai pixeli morți, dacă senzorii de atingere sunt funcționali, dacă s-a decalibrat camera, bateria este în parametrii normali, se verifică ledurile, difuzoarele, etc.
Screenshot_2016-04-23-10-37-31

Un alt test important este Focusarea camerei, un tip de la un service îmi povestea că Samsung S5 are o problemă, dacă îl scapi se defocusează foarte repede camera. Nu știam ce să zic până când mi-am adus aminte că am avut Samsung S5 și aveam problema asta, nu mai puteam să fac poze de aproape pentru că nu mai focusa. L-am trimis la service cu niște probleme iar când a revenit, focusa. Până atunci nu mi-am dat seama, am crezut că e de vină fotograful, chiar dacă în trecut făcea pozele cu focus ok.

Sper că ți-a fost de ajutor acest articol, poți să îmi mulțumești dând share pe rețelele de socializare.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

  1. francisc says:

    Si cum repari focusarea/defocusarea aia?
    Tot cu apasare pe ecran?

Lasă un comentariu

Statistici T5
%d bloggers like this: