Home » Personal » Din Iaşi » De ce nu merge nimic în țara asta!

În data de 13 Mai scriam despre o lucrare mică din Iași, povesteam aici cum primăria și o firmă privată au tot spart trotuarul de 3 ori, au spart sa traga niște calburi, au reparat, au spart iar că au uitat nuștiu ce, au reparat, apoi au spart iar pentru că nu montase ceva și atunci un coleg a sunat la primărie deoarece stătea trotuarul spart de ceva timp.

Apropo, în timp ce ei lăsau trotuarul cu paleții de pavele acolo, un cetățean din Iași își încărca în fiecare seara bmw-ul cu pavele, doar are și omul o alee de pavat.

Atunci spuneam că s-au prezentat niște unii de la ministerul de dezvoltare, primărie și patronul, ne promisese că până diseara e trotuarul la gata.

Acești unii pot fi văzuți în pozele de mai jos din data de 13 Mai:

Astăzi 28 Mai vin la muncă și văd trotuarul spart iar, intrebăm muncitorii:
-Bună ziua, iar spargeți? Ce s-a mai întâmplat?
-Păi au fost pavelele puse aiurea și au făcut puțină burtă.

Colegul sună iar la primărie (deja e celebru acolo), tipa de la primărie îi spune că va trebui oricum să spargă iar pentru că se montase un generator electric și nu s-au făcut bransamentele. Deci total altă lucrare față de cea de azi. Fiind exasperată, tipa de la primărie l-a rugat pe coleg să meargă cu ea să facă recenzia lucrărilor din oraș :))

Cel mai probabil voi mai reveni cu ceva poze când vor sparge iar.

Mă leg acum de titlu, nu merge nimic în țară pentru că noi trecem zilnic nepăsători pe lângă tot ce se întâmplă în jurul nostru.
Nu avem tupeu să ne luăm de guler cu autoritățile atunci când se fac măgării sau abuzuri, nu avem tupeul să intervenim atunci când un om este lăsat lat lângă noi de anumiți indivizi, când vedem 2-3 țigani la ciordeală, întoarcem privirea ca și cum nu am văzut nimic.

Nu ne asumăm nimic din tot ce se întâmplă dar ne plângem că ne afectează. Țipăm pe net, în anturaje dar când situația apare, suntem loviți brusc de ceva amnezii!!

Un popor întâi se educă el apoi conducătorii, nu poți cere să nu mai existe corupție dacă noi o încurajăm încă de la cel mai mic nivel.

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: