Home » Personal » De ce urăsc ungurii România?

De ce urăsc ungurii România? Asta este întrebarea pe care mi-o adresez mereu.

Nu mă refer la ungurii din Ungaria ci la cei din România.

Cei mai mulți dacă nu 100% sunt născuți în România , deci sunt cetățeni români de etnie maghiară.

Acest stat pe care ei îl urăsc le oferă locuri de muncă, ajutoare sociale, pământ și siguranță , de altfel ca orice alt stat gazdă.

Fiecare cetățean al acestei țări care muncește plătește taxe și impozite, din acești bani strânși la bugetul de stat se susține economia țării care automat merge și către acești unguri, deci toți românii muncesc și pentru ei.
Da și ei plătesc taxe și impozite, deci și ei cotizează pentru noi dar dacă comparăm cifrele, suntem net superiori în cotizații.

Ce vreau să spun mai exact? Că noi îi tratăm la fel ca orice alt cetățean român, însă ei ne văd inferiori, vor autonomie și independență.

Am putea noi să facem asta? Eu zic că da, dar în următoarele condiții.

Ungure, vrei autonomie? Ok, dar să o iei cu tot ce presupune ea. Adică să oprim orice finanțare de la bugetul de stat, orice ajutor existent.

Apoi din ce produceți voi ca etnie, să vă faceți singuri bugetul propriu și să vă susțineți singuri, asta ar veni și la pachet cu lucruri ca : nici un ungur să nu mai lucreze într-o companie românească, nici un ungur să nu mai beneficieze de sistemul medical românesc, de pensie, alocații, sistem de învățământ românesc (care este gratuit).

Da ? Deci tot ce presupune asta, vă faceți singuri școli și spitale, vă faceți singuri propriul sistem de pensii din ce o să reușiți să strângeți la buget, politicienii voștri să iasă din clasa politică românească și să își facă propriul parlament. Autonomie nu?

Ați auzit vreun străin care lucrează în Spania sau Italia că tot sunt mulți acolo, să ceară autonomie? Când ei beneficiază de serviciile acelor state la fel ca orice alt cetățean băștinaș? Excludem catalanii că ăia au deja economia proprie de ceva timp.

Voi ce aveți? Sprijinul statului în care de altfel v-ați născut și ce faceți în schimb? Denigrați acest stat, arborați steagul vostru pe monumentele noastre istorice, ne insultați populația, ne siliți copii să voarbească maghiară în școli, nu ne angajați profesorii în propria lor țară decât dacă știu și maghiară, etc.

Și tot tolerăm dar până când?

Am fost anul ăsta de 6-7 ori în Ardeal, nu am avut probleme cu nimeni sincer să fiu oamenii chiar sunt ok, dar ca orice pădure aveți și voi uscăturile voastre, mai grav este că aceste uscături sunt fețe politice, oameni ce pot conduce sau distruge destine.

Când un lider politic denigrează statul în care trăiește , automat își condamnă populația pe care o reprezintă!

Și acum întreb iar, ungure de ce ne urăști? Noi ți-am oferit drepturi în această țară fix ca ale noastre, din contră aveți mai multe drepturi ca noi deoarece sunteți o minoritate.

Și mai am o întrebare, România nu este America dar e a noastră și a voastră că v-ați născut în ea, dacă nu vă place aici, de ce nu plecați?

Avem milioane de români care au părăsit țara că s-au săturat de condițiile de aici, însă nu am văzut niciunul să își scuipe țara mamă pentru asta, au plecat unde cred ei că le e mai bine, deci ați putea urma exemplul în loc să ne denigrați!

, , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

  1. Sébastien abbas spune:

    Sa spun drept ungurii ñu sunt rai am fost an vacanta la iei si mau tratat foarte bine sunt foarte respectosi trebuie sa ne antalegem nu trebuie sa ne uram

Lasă un comentariu

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: