Home » Gadget's » Folosești antivirus pe telefon?

bitdefender
Des mi se întâmplă să aud tot mai mulți cunoscuți care se plâng că telefonul lor nu mai rulează cum rula odată, că e greoi, că face figuri, că își închide aplicațiile, etc.

De fiecare dată când le-am cerut telefoanele să mă uit puțin la ele, am găsit zeci de aplicații dubioase, accese date fără număr, acțiuni făcute de telefon fără permisiunea administratorului.

Eu am pe telefon Bitdefender de vreo 2 ani, dau cam 40-50 lei pe an și nu am stres.

Antivirusul nu mă lasă să instalez aplicații dubioase, să accesez pagini virusate. În plus îmi permite să blochez telefonul de la distanță dacă îl pierd sau mi-l fură.

Practic de la distanță pot intra pe telefon să îmi șterg aplicațiile sensibile, îl pot localiza sau îl pot bloca.

Telefonul pentru mine este ca un al doilea laptop. Țin în el mai multe informații sensibile. Cum ar fi emailul de serviciu, emailul personal (care normal e legat la diverse conturi și servicii bancare) , emailul blogurilor, aplicația bancară, notes cu diverse informații sau pin-uri și parole.

Toate sunt parolate, toate sunt protejate dar dacă ar pica pe mâna omului potrivit, deblocarea lor ar fi doar o chestiune de timp.

Odată ce emailul personal este configurat pe telefon, individul poate cere resetare parole la diverse conturi/aplicații, i-ar veni confirmarea pe telefon.

Deci da, în 2016 era avântului pe internet suntem tot mai predispuși atacurilor. Cred că dacă ți-ai permis să dai 2000-3000 lei pe un telefon, îți permiți să dai și 50 lei pe an pentru protecție.

Știu că sunt și antiviruși free, habar nu am ce nivel de acces oferă, cât sunt de utili. Am pe un telefon Avira însă nu mi se pare că face ceva, nu îl văd la fel de activ ca pe Bitdefender.

Sunt curios dacă voi folosiți antiviruși pe telefoane, considerați a fi utili? Și ce antivirus folosiți.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

 1. Marius spune:

  Đe la topul cu antivirusi chiar n-am mai folosit niciunul. Aveam si licenta pentru avast, dar… nu imi bat capul.

 2. cKy spune:

  Eu îl folosesc pentru motivele spune în articol, fac plăți din telefon, emailul, etc.

  Nu am obiceiul să bag aplicații din alte surse însă dacă îmi fură telefonul, îl blochez instant.

 3. Marius spune:

  Nici eu nu bag aplicatii si chiar si developer il am pe off. Prefer sa stau cu aplicatiile sigure si…fac suficiente plati de pe telefon.

 4. Andrei spune:

  Mie îmi este mai mult de furt/pierdere.

Lasă un comentariu

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: