Home » La Pescuit » La Pescuit in Galati : Balta Movileni

Unii ii zic Balta Movileni, altii Malina. Sincer sa fiu nici eu nu stiu exact cum e corect, stiu ca sunt doua balti.
Una gratis, se intra prin sat movileni. Prima la dreapta pe langa magazin, se trece calea ferata si ajungeti la balta. Sunt doar 3 locuri bune de pescuit pe partea aia in schimb se poate pescuit si pe malul celalalt dar se intra prin alta parte.
Am fost aici acum doua luni de zile si nu am prins nimic, a ba da un somn de 2 ore la umbra.
Am fost si saptamana trecuta dar am plecat pentru ca nu aveam locuri, cei care erau deja pe balta spuneau ca nu au prins nici ei nimic.
Asa ca m-am dus la balta cu plata, stiu ca este peste mare. Un amic de al meu a luat 3 zile la rand cate un horet plin de crapi, am vazut si crap chinezesc dar si crap traditional.
Costa 50 de lei si daca ai noroc prinzi loc la pontoanele amenajate. Zic ei ca poti pleca cu 5 kg de crap si ca dai la maxim 4 lansete, zic ei! Paznicii zic altceva:)
La balta asta se ajunge usor, dupa ce ai iesit din Movileni si te indrepti spre Sendreni, imediat cum ajungi la gardul ala mare de tabla (anghel oil) faci treapta pe drumul de camioane, apoi stanga pe langa centrul de fier vechi si mergi pana in linia de cale ferata, cand ai ajuns faci dreapta si ai ajuns pe balta.
Eu nu am fost pregatit pentru balta asta, aveam nada de caras, ace proaste, rame de la magazin si feeder de rahat.
Am lansat 3 lansete si 2 bete, am dat la rama si viermi iar pe arici mamaliga cu ttx.
Pot sa zic ca de tras tragea tare, am zis ca imi rupe lansetele insa nu se agata. Am mai discutat cu cineva si imi spunea ca acolo e bine sa ai ace cu autoagatatoare si sa dai la porumb ca altfel iti pleaca cu momeala.
Nu aveam porumb, dar aveam speranta ca stiam ce vazusem la acel amic, plus povestile altora.
Eu insa am prins peste numai la bete, la fiermi cu ace mici luam si cate 2 odata. Aruncam inainte mamaliga sau ttx si apoi nici nu lansam bine undita ca deja era pluta culcata cu 2 rosioare.
Am strans undeva la 30+ bucati cat palma si mai mici. Nu a fost ce speram dar nici eu nu m-am dus cu ce trebuia.
Asadar am sa mai insist pe acea balta, am sa incerc sa ma duc cu cineva mai experimentat la peste mare deoarece eu abia ce am prins cate ceva la baltile „de cartier”

Sfatul celui de la balta e sa va luati feeder din tiglina cand urci spre Barladeanu. Ii spuneti celui de acolo ca mergeti la Movileni si stie el sa va dea, cica si-ar testa in aceasta balta momelile si feederul.

Fir intins! Maine sa vad ce balta mai incerc:)

, , , , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

  1. Ionut spune:

    Balta Movileni de tot râsul are numai caras de o100 grame an rest nimic

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: