Home » Personal » Din Iaşi » Mi-am scos banii investiți in camera auto

Acum ceva ani când încă mai erau radarele vechi, am decis să fac o investiție într-un detector radar, pe vremea aia mă costase circa 350 ron iar pe amenzi deja dădusem mai bine de 2000 ron. Am decis să îl cumpăr când am luat amendă de 600 Ron și 9 puncte.

La 2 săptămâni după ce am luat detectorul, m-a luat un radar cu 115 Km în localitate, luat permis și primit 1000 ron amendă. Datorită detectorului, am știut că mi-au dat drumul la radar în față, depus contestație, câștigat.
Datorită acelui detector (anul 2008) , nu am mai predat niciodată permisul iar amenzile luate au fost mici și pentru greșeli minore.

Iarna trecută mi-am luat o cameră auto DVR PNI Voyager S3, Full HD, am făcut un scurt review aici, specificațiile le găsiți aici . Am zis că este bine să o am, ținând cont că eram un magnet al poliției deobicei. Sincer nu am fost niciodată un șofer prost, nici vitezoman (deși mai sus am scris că m-a luat radarul cu 115km în localitate) dar mereu am avut parte de abuzuri, nu rețin dacă am povestit episodul de Crăciun din 2010 când poliția de secție m-a lăsat doar cu certificatul de naștere.

Circul foarte des, de fapt în fiecare zi, din păcate nu mereu am camera după mine, schimb mai multe mașini și uit de ea.
Însă în dimineața zilei de 23.07.2015 am fost inspirat, am dat drumul la Waze, am văzut că pe ruta mea era tarfic intens, am atașat camera.

Mergând relaxat (cred că aveam maxim 50 km/h) , cu țigara în bot și cu ochii pe GPS, văd o bătrânică care se deplasa spre trecerea de pietoni, aveam viteză prea mică, am fost mereu atent la ea, ba chiar am fost atent și la semafor (care era oprit). Am anticipat că bătrâna nu va ajunge la bordura trecerii de pietoni în timp util, deci nu va apuca să atingă bordura , așa că nu am oprit la trecerea de pietoni, nu aveam de ce, pietonul mai avea câțiva metri.

Nu traversez bine trecerea că văd un polițist ieșind dintr-o mașină albă nețiplată (el nu știa că Waze-ul mi-a spus că e acolo) și agale printre mașinile oprite pe dreaptă îmi sare în față.

Îi dau actele și apoi mă întreabă:

– Știți pentru ce ați fost oprit?
– Nu (sincer nu credeam că pentru faza cu bătrâna, mă gândeam că m-a văzut cu telefonul în mână, deși nu vorbeam la telefon)
– Trecerea ați văzut-o, dar pietonul?
– Am văzut și trecerea și pietonul.
– Atunci de ce nu ați dat prioritate?
– Pentru că bătrâna cu par alb și creț nu a ajuns la trecere, mergeam ușor, circulam preventiv, deci da am avut timp să observ că nu trebuie să opresc.
– Ba a ajuns, trebuia să opriți.
– Ok, nu vă contrazic, dar haideți să ne uităm pe video, am camera pe bord (moment în care m-am uitat la cameră, încărcătorul era mișcat din brichetă și camera era închisă, mă înroșisem deja dar am ținut filmul)
– Camera proprie nu este omologată
– Păi eu nu sunt radar, videoclipul meu va demonstra că bătrâna încă se deplasa spre trecere, dacă și dumneavoastră ați filmat, înseamnă că avem același video.
– Dacă mai comentați, într-o zi o să rămâneți fără permis. (mi-a dat actele și am plecat liber)

Așadar camera, nepornită a reușit să îmi ofere credibilitate, sincer dacă îmi spunea „Hai să vedem ce zice filmarea ta” mă scuzam că nu a mers și ceream proba lor video, pentru că eu chiar aveam dreptate.

Așadar camera e luată de la resigilate cu 189 ron, amenda ar fi fost mai mare, deranjul unei contestații mare.

Da, ăsta este unul din motivele pentru care mi-am luat cameră, nu neaparat pentru mârlăniile altor șoferi din trafic.

, , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

comments

  1. […] Dețin deja o cameră auto PNI Voyager S3 Full HD despre care am scris aici, am scris și cum m-a ferit de amendă aici […]

  2. […] Dețin deja o cameră auto PNI Voyager S3 Full HD despre care am scris aici, am scris și cum m-a ferit de amendă aici […]

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: