Home » Tech News » Aplicații virusate în Google Play

Cake Tower
S-au gășit 13 aplicații infectate cu Brain Test în Google Play, din fericire aceste aplicații nu au ajuns încă la nivelul în care să fure sau să strice ceva din sistemul tău Android.

Aplicațiile reușeau fără voia ta să își dea rating-uri pozitive și să instaleze alte aplicații. Astfel încrederea acestor aplicații creștea în Google Play. Știm toți că înainte de a instala o aplicație din PlayStore ne uităm la review-uri.

Însă aplicațiile au fost foarte bine făcute, acestea nu dispar din telefon. După dezinstalarea lor ele păstrează o urmă care rulează în background.

Dacă ai setat accese ROOT pe aplicații, aceste 13 aplicații rămân instalate chiar dacă dai revenire la setările din fabrică, astfel că singura modalitate de a scăpa de ele este să pui un alt android curat pe telefon. Dacă nu ai ROOT pe telefon, se poate rezolva cu un factory reset.

Din denumirile aplicațiilor, toate sunt sau par a fi jocuri și cel mai probabil sunt dezvoltate de către același om/companie.
Mai jos ai lista aplicațiilor infectate cu malware-ul Brain Test
Aplcaiții Brain Test

Și totuși dacă nu făceau rău sistemului, care este scopul acestui virus? Având capacitatea de a instala și alte aplicații sau de a da review-uri pozitive, tot mai mulți oameni le instalau și le jucau. Știm toți că genul acesta de joculețe ajung la un moment dat la un nivel mai complex, nivel în care deobicei ai posibilitatea de a cumpăra vieți, putere, skill, etc. Deci scopul principal este acela de populare a aplicațiilor ca mai apoi să se monetizeze.

Evident este vorba și de reclame în aceste aplicații, având mai multe afișări acestea se pot monetiza prin click sau view.
Înainte ca Google să depisteze aceste aplciații, virusul a reușit să înregistreze peste 500.000 de descărcări și rating-uri de 4.5 stele.

Desigur, genul acesta de aplicații cu rating pozitiv și sute de mii de descărcări se pot vinde pe bani grei dacă nu sunt depistate la timp.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5
%d blogeri au apreciat: